Hírek

2018
17
szept.

Lombhulladék elszállítása - Szeged

Lombhulladék elszállításaTársaságunk - tapasztalva a közterületen keletkező, a lakosság által összegyűjtött lomb zöldhulladék elszállításával kapcsolatban jelentkező egyre növekvő számú lakossági panaszt – a tavalyi évben új eljárást dolgozott ki a közterületi lomb hulladék elszállítására. A vonatkozó jogszabályok szerint az ingatlan előtti közterület tisztántartása az ingatlantulajdonos feladata. A lakossági igényekre tekintettel zöldhulladék kezelésében kívánunk a lakosságnak segítséget nyújtani az idei évben is. Célunk, hogy megoldjuk a biológiailag lebomló, - az ingatlan előtti közterület feltakarításából származó elkülönítetten gyűjtött lomb / száraz falevél - „többlet” zöldhulladék térítésmentes elszállítását.

Társaságunk Szegeden a magánházas, illetve a társasházas ingatlanok előtti közterület feltakarításából származó lomb zöldhulladékot 2018. október 22-e és november 30-a között térítésmentesen elszállítja az alábbi feltételek szerint:

A kommunális hulladékszállítási napon társaságunk elszállítja, a kommunális gyűjtőedényzet mellé kihelyezett 2 db (maximum 2 x 110 l-es)kizárólag közterületi lombhulladékkal megtöltött - saját háztartásban használatos (ingatlan tulajdonosa, vagy használója által beszerzett) - lehetőleg „átlátszó” zsáko(ka)t. Nem a hulladék súlyának megfelelő teherbírású zsák esetén a közterület takarítását társaságunk kapacitás hiányában nem biztosítja!

Amennyiben a lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t társaságunk kapacitás hiányában nem szállította el a gyűjtési napon, azok elszállítását társaságunk a következő gyűjtési héten fogja elvégezni. Célunk a lakossági igényeknek történő megfelelés biztosítása, a környezet állapotának védelme, valamint az élhető környezet biztosítása Szeged város lakossági érdekeinek figyelembevételével.

Társaságunk térítés ellenében, értesítő hátrahagyása mellett szállítja el a lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t azoktól az ingatlanoktól, amelyek előtt nincs a közterületen olyan növényzet, melyről a kihelyezett hulladék származhat.Társaságunk térítés ellenében, értesítő hátrahagyása mellett szállítja el a NEM, vagy részben nem lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t is.

További információ a lombhulladék gyűjtéséről az alábbi telefonszámon kérhető: 62/777-161.


Vissza a hírekhez

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
  • 6720, Szeged, Stefánia 6.
 
Fogyasztóvédelmi referens
Nyitvatartás
  • H-SZ: 8.00-15.00
  • CS: 7.00-19.00
  • P:8.00-13.00
  • SZO-V és ünnepnapokon: zárva

Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő Telep

Elérhetőség

 

Bankszámlaszám
Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
Nyitvatartás
  • H-P: 6.00-22.00
  • SZ: 6.00-14.00
  • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva