Hírek

2019
15
nov.

Szelektív hulladékgyűjtő edények osztása

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyását követően a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. megkezdi a szelektív hulladékgyűjtő edények próbaosztását.

Társaságunk sárgazsákos szelektív csomagolási hulladék gyűjtési rendszerét edényben történő ürítési rendszerre alakítja át. KEHOP 3.2.1-15-2016-00006 számú pályázat keretében beszerzett gördíthető, MSZ EN 840 szabvány szerinti 120 l-es hulladékgyűjtő edény térítésmentesen kerül kiosztásra  lakossági ügyfeleink részére.

Az edények próbaosztása első körben Szentmihálytelken osztópontos megoldással, Gyálaréten pedig házhoz menő osztással fog megtörténni.

Az edényosztás részleteiről, időpontjáról, valamint a szelektív edény használatával kapcsolatos további fontos tudnivalókról az ingatlantulajdonosok / használók lakcímre érkező tájékoztató levélben értesülnek.A szelektív hulladéktároló edények átvétele csak a tájékoztató levelünk mellékletét képező átadás-átvételi jegyzőkönyvvel együtt lehetséges.

Az edények átadása, illetve azt követő első hulladékszállítási nap után társaságunk szelektív gyűjtésre szolgáló sárga zsákot nem biztosít ügyfelei számára. Szelektív hulladékot munkatársaink csak edényből ürítenek. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 11/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról 11 §. (6) értelmében ugyanis amennyiben a közszolgáltató a gyűjtőedényt a közszolgáltatás részeként biztosítja az ingatlanhasználó részére, az ingatlanhasználó a közszolgáltatást a rendelkezésre bocsátott gyűjtőedénnyel köteles igénybe venni.

A szelektív edényekben továbbra is az alábbi csomagolási hulladéktípusokat lehet együtt gyűjteni: PAPÍR, MŰANYAG, FÉM csomagolási hulladék.

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a kiosztásra kerülő szelektív hulladékgyűjtő edényekbe TILOS üveghulladékot gyűjteni, mivel a válogatóműben kézi utóválogatást követően az balesetet okozhat. A vegyesüveg hulladék elhelyezése hulladékudvarokban, gyűjtőszigeteken lehetséges.

Amennyiben a szelektív anyagok gyűjtésére átvett tároló tartalma nem felel meg a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek, akkor pótdíjfizetési értesítő hátra hagyása mellett, kommunális hulladékként kerül elszállítása. A kiosztásra kerülő szelektív edény használatával kapcsolatos további fontos tudnivalókataz átadási-átvételi jegyzőkönyv tartalmazza.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a szelektív gyűjtés időpontja és gyakorisága nem változik.

A HULLADÉK NEM SZEMÉT, HANEM ÉRTÉK! VÉDJE KÖRNYEZETÉT SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSSEL!

Amennyiben szelektív többlethulladéka keletkezik, kérjük, vegye igénybe nyitvatartási időben a lakóhelyéhez legközelebb eső hulladékudvart, amelyekről további információt a honlapunkon talál  (www.szegedihulladek.hu). A szelektív hulladékot elhelyezése előtt kérjük, úgy kezelje, hogy az minél kevesebb helyet foglaljon el, emiatt kérjük, TAPOSSA LAPOSRA! A kilapított – levegőmentes formájú – italos kartondobozra, PET palackra hajtsa vissza a kupakot, mielőtt visszanyerné eredeti térfogatát!

Amennyiben szolgáltatásunkkal kapcsolatban kérdése, észrevétele van, forduljon bizalommal társaságunkhoz az alábbi elérhetőségeken:

Ügyfélszolgálati Iroda (6720, Szeged, Stefánia 6.) Tel.: +36 62/777-177; fax: +36 62/777-178;

e-mail: hulladek@szegedihulladek.hu


Vissza a hírekhez

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
  • 6720, Szeged, Stefánia 6.
  • H-SZ: 8.00-15.00
  • CS: 7.00-19.00
  • P:8.00-13.00
  • SZO-V és ünnepnapokon: zárva
 
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés

Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő Telep

Elérhetőség

 

Bankszámlaszám
Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
Nyitvatartás
  • H-P: 6.00-22.00
  • SZ: 6.00-14.00
  • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva