Hírek

2020
11
máj.

Szelektív hulladékgyűjtő szigetek kerülnek megszüntetésre

Tekintettel a gyűjtőszigetek nem rendeltetésszerű használatára, valamint a folyamatos, nagy mennyiségű illegális hulladék elhelyezésre Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a folyamatos lakossági panaszok, és a városra háruló, lassan kezelhetetlenül megnövekedett takarítási költségekre úgy döntött, hogy megszüntet két úgynevezett molok (3 edényes részben földbe süllyesztett) szelektív hulladékgyűjtő szigetet.

Felszámolásra kerülő szelektív hulladékgyűjtő szigetek:

 • Dobi István utca 17. sz. előtt,
 • Budapesti krt. 4/a mögött

A hulladékgyűjtő szigetek illegális hulladéklerakókká váltak, sokan a kommunális és lom hulladékaikat hordták teljesen szabálytalanul ezekre a helyekre. Ez sem városképi, sem pedig közegészségügyi szempontból nem elfogadható.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy társaságunk aszelektív csomagolási hulladék gyűjtési rendszerét „házhoz menő” edényben történő ürítési rendszerre alakítja át. A járványveszélyre való tekintettel a lakosok részére történő térítésmentes szelektív edényosztást ideiglenesen felfüggesztettük, azonban a korlátozó intézkedések enyhítésével hamarosan ismét folytatjuk. A fentebb jelzett területen lévő társasházak részére 1100 literes szelektív edény fogja biztosítani a kulturált szelektív hulladékgyűjtés feltételeit. Az edényosztás részleteiről a lakosok előzetesen tájékoztatást kapnak.

A lakosok térítésmentesen igénybe vehetik a szelektív hulladékudvaraink szolgáltatását is.  

Ezúton is köszönjük minden lakosnak, aki a közszolgáltatás igénybevételével és a szelektív hulladékgyűjtéssel hozzájárul a hulladékok okozta környezetterhelés csökkentéséhez, saját lakókörzetük környezetminőségének javításához, tisztaságának megőrzéséhez.

Kérjük segítsék munkánkat a közterületi hulladékgyűjtő szigetek, edények rendeltetésszerű használatával.

A tiszta, rovar, és rágcsálómentes város közös érdekünk!

Bővebb információt a szelektív hulladékgyűjtésről, a szelektív gyűjtőszigetek helyes használatáról, a hulladékudvarainkról a https://www.szegedihulladek.hu/szolgaltatasok/szelektiv-hulladekgyujtesi-rendszer  weboldalon találhat.


Vissza a hírekhez

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
6720, Szeged, Stefánia 6.
  • Nyitvatartás:
  • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
 • Csütörtök: 7:00-19:00
 • Péntek: 8:00-13:00
 • Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
 
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés

Regionális Hulladékkezelő Telep

Elérhetőség

 

Bankszámlaszám
Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
Nyitvatartás
 • H-P: 6.00-22.00
 • SZ: 6.00-14.00
 • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva