Hírek

2022
19
okt.

Lombhulladék elszállítása

2022. november 07. naptól december 31. napig


Társaságunk a közterületen keletkező, a lakosság által összegyűjtött lomb, és zöldhulladékkal kapcsolatban az elmúlt évek gyakorlatától eltérően a közterületről zsákokban összegyűjtött lombhulladékot csak azokon a városrészeken szállítja el térítésmenten, ahol a zöldhulladék elszállítására nem kerültek edények kiosztásra. A vonatkozó jogszabályok szerint az ingatlan előtti közterület tisztántartása az ingatlantulajdonos feladata. Ennek kapcsán keletkezett zöldhulladék kezelésében kívánunk a lakosságnak segítséget nyújtani.

Célunk, hogy megoldjuk a biológiailag lebomló, - az ingatlan előtti közterület feltakarításából származó elkülönítetten gyűjtött lomb / száraz falevél - „többlet” zöldhulladék elszállítását a lakossági igényeknek megfelelően, biztosítva a környezet állapotának védelmét, valamint az élhető környezetet Szeged város lakosainak.

Társaságunk Szegeden 2022. november 07. naptól december 31. napig térítésmentesen szállítja el a közterületi lomb és zöldhulladékot az alábbi feltételek szerint:

A kommunális hulladékszállítási napon társaságunk elszállítja, a kommunális gyűjtőedényzet mellé kihelyezett 2 db (maximum 2 x 110 l-es) kizárólag közterületi lombhulladékkal megtöltött - saját háztartásban használatos (ingatlan tulajdonosa, vagy használója által beszerzett) - átlátszó zsáko(ka)t. Nem a hulladék súlyának megfelelő teherbírású zsák esetén a közterület takarítását társaságunk kapacitás hiányában nem biztosítja!

Amennyiben a lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t társaságunk kapacitás hiányában nem szállította el a gyűjtési napon, akkor a lombhulladékkal teli zsákokat kérjük, hagyják kint, elszállításáról később gondoskodunk.

Nagyobb mennyiség esetén vegye igénybe a hulladékudvarok által biztosított díjmentes leadási lehetőséget.

Társaságunk térítés ellenében, értesítő hátra hagyása mellett szállítja el:

 

 • a lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t azoktól az ingatlanoktól, amelyek előtt nincs a közterületen olyan növényzet, melyről a kihelyezett hulladék származhat,
 • a NEM vagy részben nem lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t.

Vissza a hírekhez

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
6720, Szeged, Stefánia 6.
  • Nyitvatartás:
  • Hétfő, Kedd, Szerda: 7:00-15:30
 • Csütörtök: 7:00-19:00
 • Péntek: ZÁRVA
 • Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
 
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés, integritás bejelentés

Regionális Hulladékkezelő Központ

Elérhetőség
 • 6728, Szeged, Komposztáló út 4-6 (Sándorfalvi útról nyílik)
 • 62/777-272

 

Bankszámlaszám
Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
Nyitvatartás
 • H-P: 6.00-22.00
 • SZ: 6.00-14.00
 • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva

  Utolsó gépjármű fogadása a zárás előtt 30 perccel.

  Az itt üzemelő hulladékudvar nyitvatartása eltérő, tájékozódjon a honlapunkon található térkép segítségével!