Házhoz menő edényes szelektív hulladékgyűjtési rendszer


Társaságunk a sárgazsákos szelektív csomagolási hulladék gyűjtési rendszerét ütem szerűen, folyamatosan edényben történő ürítési rendszerre alakítja át. Szeged Város városrészein is folytatjuk a szelektív hulladékgyűjtés céljára szolgáló 1100 literes (lakótelepeken) és 120 literes (jellemzően magánházas övezetben) edények térítésmentes kiosztását. 

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 11/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról 11 §. (6) értelmében amennyiben a közszolgáltató a gyűjtőedényt a közszolgáltatás részeként biztosítja az ingatlanhasználó részére, az ingatlanhasználó a közszolgáltatást a rendelkezésre bocsátott gyűjtőedénnyel köteles igénybe venni.

Az ingatlanhasználó továbbá köteles a hulladékgyűjtő edények rendeltetésszerű használatáról, tisztán tartásáról és megőrzéséről is gondoskodni.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés során a papír, műanyag, valamint fém hulladékotaz ingatlanhasználó kötelesaz elkülönített gyűjtés céljára szolgáló (fajtájának, méretének, valamint maximális súlyának megfelelő) gyűjtőedényben a vonatkozó jogszabályokban meghatározott módon elkülönítetten elhelyezni, a közszolgáltatónak hozzáférhető módon átadni. Amennyiben a szelektív tároló tartalma nem felel meg a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek (pl.: kommunális hulladékot tartalmaz), akkor pótdíj fizetési értesítő hátrahagyása mellett, kommunális hulladékként kerül elszállításra, majd számlázásra.

Jogszabályi előírások szerint az ingatlantulajdonos a szelektív gyűjtőedény átvételét nem tagadhatja meg, azt köteles átvenni. Amennyiben ezt nem teszi meg jogszabályi előírást sért, melynek jogkövetkezményeit viselni köteles. Bírság kiszabására a települési önkormányzat jegyzője jogosult.

A fentiek alapján abban az esetben, ha az ingatlan tulajdonos/társasház kezelő a hulladékgyűjtő edényt nem veszi át, társaságunk jogszabályi kötelezettségének teljesítése érdekében a települési önkormányzat jegyzőjét értesíti a kötelezettségszegésről és kéri az ezzel kapcsolatos eljárás lefolytatását.A bírság az ingatlantulajdonost / használót fogja terhelni.

Az a kétszemélyes háztartás, aki a vegyes hulladék gyűjtésére 80 literes űrtartalmú hulladéktároló használatára jogosult, tudomásul veszi, hogy amennyiben a szelektív gyűjtésre vonatkozó kötelezettségvállalását nem teljesíti úgy a közszolgáltató jogosult az ingatlanra nagyobb méretű vegyes hulladék gyűjtésére rendszeresített gyűjtőedényzet igénybevételét előírni.

 

Ez a társasházi/lakótelepi többlakásos ingatlanok esetében azt jelenti, hogy amennyiben a lakóközösség megtagadja a szelektív edény átvételét, és rendeltetésszerű használatát, a lakóközösségben minden kedvezmény megvonásra kerül.

Szegeden a páratlan héten, további településeken pedig minden páros héten történik a szelektív hulladékszállítás.

 

Többlet szelektív hulladékot átlátszó zsákban az edény mellé helyezve, vagy hulladékudvarban lehet átadni. 

 

A szelektív edényt a begyűjtés napján kérjük, reggel 6:00-ig szíveskedjenek kihelyezni.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési terület:

Szeged: Alsóváros, Baktó, Béketelep, Felsőváros, Fodorkert, Gyálarét, Gyula-telep, Ipar-telep, Kecskés-telep, Kiskundorozsma, Klebelsberg-telep, Móraváros, Petőfitelep, Rókus, Szentmihálytelek, Tápé, Új Petőfitelep, Újszeged, Új-Szőreg, Szőreg

Továbbá: Algyő, Baks, Balástya, Csengele, Deszk, Dóc, Ferencszállás, Kelebia, Kistelek, Kiszombor, Klárafalva, Kübekháza, Nagyér, Ópusztaszer, Pusztaszer, Röszke, Sándorfalva, Szatymaz, Tiszasziget, Tompa, Újszentiván

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
 • 6728, Szeged, Városgazda utca 4.
 • Tel: 62/777-177
 • E-mail: hulladek@szegedihulladek.hu
 • Edényátvétel:
  • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
  • Csütörtök: 7:00-19:00
  • Péntek: 8:00-13:00
  • Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
  Ügyfélszolgálati iroda
  6720, Szeged, Stefánia 6.
   • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
   • Csütörtök: 7:00-19:00
   • Péntek: 8:00-13:00
   • Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA

Hulladékudvar időpontfoglalás és lomtalanítás zöld száma
Tel: 80/180-480
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés, integritás bejelentés

Regionális Hulladékkezelő Központ

Elérhetőség
 • 6728, Szeged, Komposztáló út 4-6 (Sándorfalvi útról nyílik)
 • Tel: 62/777-272

 

Bankszámlaszám
Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
Nyitvatartás
 • Hétfőtől Péntekig: 6:00-22:00
 • Szombaton: 6:00-14:00
 • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva

  Utolsó gépjármű fogadása a zárás előtt 30 perccel.

  Az itt üzemelő hulladékudvar nyitvatartása eltérő, tájékozódjon a honlapunkon található térkép segítségével!

http://www.szegedvaros.hu/ http://sasmob-szeged.eu/ https://fb.me/szegedihulladek