Hírek

2023
22
jún.

MOHU - Gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja

Tisztelt Hulladéktermelő!

Bizonyára már Ön is hallott róla, hogy az ország hulladékgazdálkodása 2023. július 1-től átalakul, a MOHU Zrt., mint koncessziós társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék gyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről is.

A 2023. július 1-től életbe lépő új hulladékgazdálkodási rendszer az Önök társaságát is érinteni fogja, amelyről információnk szerint a koncessziós társaság e-mailben már tájékoztatást küldött. Annak érdekében, hogy az intézményi résztevékenységbe tartozó elkülönítetten gyűjtött hulladékuk a jövőben is elszállításra kerüljön, cégüket regisztrálni kell a MOHU partnerportálon. A kötelező regisztráció részleteit megtalálja a https://mohu.hu/nem-lakossagi-ugyfelek/gazdalkodo-szervezetek-es-intezmenyek-regisztracioja oldalon. Felhívjuk a figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség minden adószámmal rendelkező gazdálkodó szervezetet hulladéktermelő céget, intézményt és egyéni vállalkozót érint, azonban a regisztráció a kommunális hulladékra nem vonatkozik!

 

Intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékok közé tartozik az ingatlanhasználó hulladékgazdálkodási közszolgáltatási résztevékenység körébe nem tartozó települési hulladéka, a  kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer hatálya alá tartozó termékek hulladéka és a kötelező visszaváltási díjas rendszerbe tartozó termékeknek és e termékekből származó hulladéka (pl.:papírhulladék, műanyaghulladék,  zöldhulladék, lomhulladék, biohulladék, egyéb hulladék, veszélyes hulladék).

 

Amennyiben a fentiek szerinti hulladék képződik Önönöknél és annak elszállítását meg kívánják oldani  közül kérjük, hogy a megrendelés menetének részleteiről a https://mohu.hu portálon az alábbi ÁSZF megnyitásával informálódjanak: https://mohu.hu/file/documents/0/0015/b2b_aszf_ervenyes_20230701_tol.pdf.

A jelenleg érvényes gazdálkodó szervezetnél keletkező hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladék kezelési, szállítási díjait a 8/2023. (VI.2.) EM rendelet 3. sz. melléklete tartalmazza.

Fontos hangsúlyozni, hogy a PartnerPortálon való regisztráció nélkül 2023. július 1-et követően nem fognak tudni eseti hulladék megrendelési igényt leadni! A korábbi megrendelési és szállítási gyakorlat nem marad érvényben.

 

Amennyiben elégedettek a társaságunk által végzett hulladékszállítási szolgáltatással, a cégeink közötti partneri kapcsolattal, akkor kérjük, a regisztráció során az elkülönítetten gyűjtött hulladékuk elszállítására a Fe-Group Invest Zrt-t, mint begyűjtő partnert szíveskedjen kiválasztani, mivel ezen Társaság alvállalkozójaként fogjuk végezni az intézményi hulladékbegyűjtési szolgáltatását a jövőben.

További felmerülő kérdésével kapcsolatban kérjük, forduljanak Társaságunkhoz, vagy a MOHU Zrt. ügyfélszolgálatához a honlapjukon közzétett elérhetőségeken.


Vissza a hírekhez

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
6720, Szeged, Stefánia 6.
   • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
   • Csütörtök: 7:00-19:00
   • Péntek: 8:00-13:00
   • Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
  Hulladékudvar időpontfoglalás és lomtalanítás zöld száma
  Tel: 80/180-480
  Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés, integritás bejelentés

  Regionális Hulladékkezelő Központ

  Elérhetőség
  • 6728, Szeged, Komposztáló út 4-6 (Sándorfalvi útról nyílik)
  • Tel: 62/777-272

   

  Bankszámlaszám
  Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
  Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
  Nyitvatartás
  • H-P: 6.00-22.00
  • SZ: 6.00-14.00
  • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva

   Utolsó gépjármű fogadása a zárás előtt 30 perccel.

   Az itt üzemelő hulladékudvar nyitvatartása eltérő, tájékozódjon a honlapunkon található térkép segítségével!

  http://www.szegedvaros.hu/ http://sasmob-szeged.eu/ https://fb.me/szegedihulladek