Lomtalanítás

Tisztelt Ügyfelünk!


A házhoz menő lomtalanítás szabályai, igénybevételének feltételei:

A Rendelet szerint: a nem veszélyes háztartási hulladék részét képező lomhulladék szervezett összegyűjtéséről, elszállításáról a Közszolgáltató a közszolgáltatásba bevont területen évente egy alkalommal március 15. és november 15. közötti időszakban - a Római krt., Brüsszeli krt., Berlini krt., Párizsi krt., Londoni krt., Moszkvai krt. páros oldala, valamint a Bécsi krt. páratlan oldala és a Tisza folyó által határolt területen kizárólag vasárnaponként - házhoz menő lomtalanítás keretében gondoskodik.A házhoz menő lomtalanítást csak a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött ingatlanhasználók vehetik igénybe térítésmentesen.  A házhoz menő lomtalanítás az évente egy alkalmat meghaladó igénybevétel, valamint közszolgáltatási díjhátralék fennállása esetén térítésköteles.A házhoz menő lomtalanítást a Közszolgáltató az ingatlanhasználó bejelentése alapján, előre egyeztetett időpontban a bejelentő által megadott címre érkezve végzi. A megrendelés feltételehogy az ingatlanhasználó (akadályoztatása esetén, megbízottja) az egyeztetett időpontot a Közszolgáltató részére visszaigazolja, a lomtalanítás időpontjában a helyszínen tartózkodjon, és aláírásával igazolja a lomhulladék elszállításának tényét. Amennyiben az ingatlanhasználó részéről a Közszolgáltatóval közösen egyeztetett időpontra nem történik meg a hulladék kihelyezése, és ezért a lomtalanítás meghiúsul, a szolgáltatás ismételt teljesítését térítés ellenében végzi el a Közszolgáltató.  A közszolgáltatásba bevont területen található társasházak, lakásszövetkezetek és többlakásos ingatlanok ingatlanhasználói részére a házhoz menő lomtalanítást a szolgáltató évente egy alkalommal biztosítja úgy, hogy annak időpontját a közös képviselő a szolgáltatóval együtt határozza meg. A társasház, lakásszövetkezet, valamint többlakásos ingatlan képviseletére a házhoz menő lomtalanítás lebonyolítása során a közös képviselő jogosult, aki köteles a lomtalanítás feltételeinek teljesülése érdekében az ingatlanhasználó kötelezettségeinek teljesítésére.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szolgáltatásunk (Szegeden kívül) az alábbi településeken is igénybe vehető:  Baks, Deszk, Dóc, Kistelek, Kiszombor, Ópusztaszer, Röszke, Sándorfalva, Szatymaz bel-és külterület, Tiszasziget, Újszentiván.

Önkormányzattal egyeztetett évi egyszeri időpontban lehetséges a szolgáltatás igénybevétele a következő településeken: Algyő, Balástya, Csengele, Ferencszállás, Kelebia, Klárafalva, Kübekháza, Nagyér, Pusztaszer, Tompa.

A házhoz menő lomtalanítás lebonyolításának menete:

A Közszolgáltató az ingatlanhasználóval előre egyeztetett időpontban érkezik a megadott címre. Amennyiben a lomtalanítás időpontjában változás várható a Közszolgáltató előzetesen telefonon értesíti a bejelentőt.

A házhoz menő lomtalanítási igényét az alábbiak szerint jelentheti be:

- A 06-80 180-480 zöldszámos telefonszámon (hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 8.00-15.00; péntek: 8.00-13.00):

 1. lépés: Felhívja a Közszolgáltató által megadott zöldszámos telefonszámot,
 2. lépés: A bejelentkező automata bemondja az Ön ügyfél azonosító számát (továbbiakban erre tud hivatkozni a házhoz menő lomtalanítással kapcsolatban), majd kapcsolja az ügyintézőhöz,
 3. lépés:  Az ügyintéző felveszi az Ön adatait: nevét, felhasználó azonosító számát (amelyet megtalál a NHKV Zrt.-től kapott számlája első oldalán található bekeretezett részben), telefonszámát, lakcímét (irányítószáma, település, utca, házszám),
 4. lépés:  Az ügyintéző az adategyeztetést követően egyeztet Önnel a lomtalanítással kapcsolatban: tájékozódik a kihelyezésre szánt lom összetételéről, mennyiségéről és egyezteti Önnel a lomtalanítás pontos időpontját,
 5. Reklamáció esetén: a bejelentéskor kapott ügyfél azonosító számra hivatkozva fordulhat a Közszolgáltatóhoz telefonon, illetve elektronikus vagy postai úton.

- Szeged, Stefánia 6. szám alatti személyes ügyfélszolgálatunkon nyitvatartási időben.

A lomtalanítás során kihelyezhető hulladékok módja és azok elszállításának feltétele:

Magánház esetén:

A házhoz menő lomtalanítás időpontjában az ingatlanhasználónak a helyszínen gondoskodnia kell a lomhulladék Közszolgáltatónak történő átadásáról. A lomtalanítás lebonyolítását követően az ingatlanhasználónak a lomhulladék Közszolgáltató általi átvételét aláírásával igazolnia kell. Amennyiben a házhoz menő lomtalanítást megrendelő ingatlanhasználó a lomtalanítás időpontjában kötelezettségeinek nem tud eleget tenni, úgy köteles a képviseletéről gondoskodni. Ennek hiányában az átadni kívánt lomhulladék elszállítására a Közszolgáltató nem köteles.

A lomhulladék hatékonyabb elszállítása és a szétszóródás megakadályozása érdekében a nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a lomhulladék kizárólag bezsákolva adható át a Közszolgáltatónak. Az ettől eltérő módon átadni kívánt hulladékot a szolgáltató csak külön díjfizetés ellenében köteles elszállítani!

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a házhoz menő lomtalanítási igény bejelentésekor, valamint az időpont egyeztetésekor a nagyobb (pl.: bútor) méretű tárgyak kihelyezését feltétlenül jelezzék munkatársunknak, mert azok elszállítását csak erre a célra használt speciális gépjárművel tudjuk megoldani.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az átadni kívánt lomhulladékot a lomtalanítás időpontját megelőző este, vagy aznap reggel szükséges kihelyezni, úgy hogy az a célgéppel megközelíthető legyen és ne akadályozza a gyalogos,-valamint a gépjárműforgalmat.

Társasház esetén:

Közös képviselők feladata a házhoz menő lomtalanítás során:

 • Az alábbi táblázat szerint meghatározza (lakógyűlés keretében) a Társasház lehetséges lomtalanítási időpontját.
 • Amennyiben az időpont kiválasztásra került, - amely hétköznap lehet, kivéve a Nagykörúttól a Tiszáig által határolt terület, mely a jogszabály alapján vasárnap –  felhívja Társaságunk zöldszámos (ingyenesen hívható) igénybejelentő vonalát. 06-80-180-480

Közös képviselők felelőssége:

 • A házhoz menő lomtalanítás időpontjában a helyszínen tartózkodik. Akadályoztatása esetén, megbízottja vesz részt, melyről előzetesen írásban tájékoztatja Társaságunkat név, cím, telefonos elérhetőség megadásával.
 • A lomhulladék átadását aláírásával igazolja.
Napok Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Vasárnap
  Szőreg
Újszeged
Baktó Baktói kiskertek
Felsőváros
Makkosháza
Petőfi telep
Tápé
Tápéi kiskertek
Tarján
Északi városrész
Rókus Móraváros
Gyulatelep Dorozsma
Béketelep
Sziksós
Subasa
Öreghegy
Alsóváros Vadaspark
Bodomi kiskertek
Klebelsberg-telep
Gyálarét
Tompasziget
Kecskés telep
Szentmihály
Belváros
Határvonalak   Római körút páratlan oldal
József Attila sugárút páratlan oldal
Makkosházi körút páratlan oldal
Csongrádi sugárút páratlan oldal által határolt terület
József Attila sgt. páros oldal
Makkosházi krt. páros oldal
Csongrádi sgt. páros oldal
Nagykörút Páratlan oldal
  Petőfi Sándor sgt. páros oldal
Bécsi krt. páros oldal
Nagykörúttól a Tiszáig,
(Nagykörút páros oldal, Bécsi körút páratlan oldal

 Nem tartozik a házhoz menő lomtalanítás körébe, így nem kerül elszállításra:

 1. a veszélyes hulladék
 2. az elektromos, elektronikai készülék
 3. a nem emberi fogyasztásra szánt állati eredetű melléktermék és hulladék, valamint az elhalt állatok tetemei
 4. a mezőgazdasági és ipari hulladék
 5. az építési, bontási hulladék
 6. a hulladékká vált gépjárművek, valamint azok alkatrészei
 7. a rendszeres szemétszállítás körébe tartozó háztartási hulladék
 8. zöldhulladék

Bejelentését megteheti az oldal alján található „Lomtalanítási igény bejelentő” nyomtatvány  kitöltésével és annak e-mail címünkre (lomtalanitas@szegedihulladek.hu)  történő visszaküldésével.


Elektronikus úton, illetve személyesen bejelentett lomtalanítási igényével kapcsolatban, munkatársunk 10 munkanapon belül visszahívja Önt, adategyeztetés céljából.

Amennyiben a lomtalanítás napjára hatósági karantén alá kerül, vagy igazolt koronavírus hordozó, akkor kérjük mielőbb jelezze kollégáink felé a 06-80-180-480 telefonszámon. Ebben az esetben a karantén feloldása után fogjuk elvégezni a lomtalanítást ezzel védve munkatársaink egészségét.

Köszönjük Önnek, hogy együttműködésével részt vállal a környezetünk megóvásában, annak érdekében, hogy a háztartásában feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök megfelelő helyre kerüljenek.

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
„Közös ügyünk a környezetünk!”

LOMTALANÍTÁSI IGÉNY BEJELENTŐ NYOMTATVÁNY

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
6720, Szeged, Stefánia 6.
  • Nyitvatartás:
  • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
 • Csütörtök: 7:00-19:00
 • Péntek: 8:00-13:00
 • Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
 
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés, integritás bejelentés

Regionális Hulladékkezelő Telep

Elérhetőség

 

Bankszámlaszám
Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
Nyitvatartás
 • H-P: 6.00-22.00
 • SZ: 6.00-14.00
 • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva

  Utolsó gépjármű fogadása a zárás előtt 30 perccel.

  A telepen üzemelő hulladékudvar nyitvatartása eltérő, tájékozódjon a honlapunkon található térkép segítségével!