Lomtalanítás

Tisztelt Ügyfelünk!


A házhoz menő lomtalanítás szabályai, igénybevételének feltételei:

A Rendelet szerint: a nem veszélyes háztartási hulladék részét képező lomhulladék szervezett összegyűjtéséről, elszállításáról a Közszolgáltató a közszolgáltatásba bevont területen évente egy alkalommal március 15. és november 15. közötti időszakban - a Római krt., Brüsszeli krt., Berlini krt., Párizsi krt., Londoni krt., Moszkvai krt. páros oldala, valamint a Bécsi krt. páratlan oldala és a Tisza-folyó által határolt területen kizárólag vasárnaponként - házhoz menő lomtalanítás keretében gondoskodik.A házhoz menő lomtalanítást csak a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött ingatlanhasználók vehetik igénybe térítésmentesen.  A házhoz menő lomtalanítás az évente egy alkalmat meghaladó igénybevétel, valamint közszolgáltatási díjhátralék fennállása esetén térítésköteles.A házhoz menő lomtalanítást a Közszolgáltató az ingatlanhasználó bejelentése alapján, előre egyeztetett időpontban a bejelentő által megadott címre érkezve végzi. A megrendelés feltételehogy az ingatlanhasználó (akadályoztatása esetén, megbízottja) az egyeztetett időpontot a Közszolgáltató részére visszaigazolja, a lomtalanítás időpontjában a helyszínen tartózkodjon, és aláírásával igazolja a lomhulladék elszállításának tényét. Amennyiben az ingatlanhasználó részéről a Közszolgáltatóval közösen egyeztetett időpontra nem történik meg a hulladék kihelyezése, és ezért a lomtalanítás meghiúsul, a szolgáltatás ismételt teljesítését térítés ellenében végzi el a Közszolgáltató.  A közszolgáltatásba bevont területen található társasházak, lakásszövetkezetek és többlakásos ingatlanok ingatlanhasználói részére a házhoz menő lomtalanítást a szolgáltató évente egy alkalommal biztosítja úgy, hogy annak időpontját a közös képviselő a szolgáltatóval együtt határozza meg. A társasház, lakásszövetkezet, valamint többlakásos ingatlan képviseletére a házhoz menő lomtalanítás lebonyolítása során a közös képviselő jogosult, aki köteles a lomtalanítás feltételeinek teljesülése érdekében az ingatlanhasználó kötelezettségeinek teljesítésére.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szolgáltatásunk (Szegeden kívül) az alábbi településeken is igénybe vehető:  Algyő, Baks, Deszk, Dóc, Kiszombor, Ópusztaszer, Röszke, Sándorfalva, Szatymaz bel-és külterület, Tiszasziget, Újszentiván.

Önkormányzattal egyeztetett évi egyszeri időpontban lehetséges a szolgáltatás igénybevétele a következő településeken: Balástya, Csengele, Ferencszállás, Kelebia, Kistelek, Klárafalva, Kübekháza, Nagyér, Pusztaszer, Tompa.

A házhoz menő lomtalanítás lebonyolításának menete:

A Közszolgáltató az ingatlanhasználóval előre egyeztetett időpontban érkezik a megadott címre. Amennyiben a lomtalanítás időpontjában változás várható a Közszolgáltató előzetesen telefonon értesíti a bejelentőt.

A házhoz menő lomtalanítási igényét az alábbiak szerint jelentheti be:

- A 06-80 180-480 zöldszámos telefonszámon (hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 8.00-15.00; péntek: 8.00-13.00):

 1. lépés: Felhívja a Közszolgáltató által megadott zöldszámos telefonszámot,
 2. lépés: A bejelentkező automata bemondja az Ön ügyfél azonosító számát (továbbiakban erre tud hivatkozni a házhoz menő lomtalanítással kapcsolatban), majd kapcsolja az ügyintézőhöz,
 3. lépés:  Az ügyintéző felveszi az Ön adatait: nevét, felhasználó azonosító számát (amelyet megtalál az NHKV Zrt.-től kapott számlája harmadik oldalán), telefonszámát, lakcímét (irányítószáma, település, utca, házszám),
 4. lépés:  Az ügyintéző az adategyeztetést követően egyeztet Önnel a lomtalanítással kapcsolatban: tájékozódik a kihelyezésre szánt lom összetételéről, mennyiségéről és egyezteti Önnel a lomtalanítás pontos időpontját,
 5. Reklamáció esetén: a bejelentéskor kapott ügyfél azonosító számra hivatkozva fordulhat a Közszolgáltatóhoz telefonon, illetve elektronikus vagy postai úton.

- Szeged, Stefánia 6. szám alatti személyes ügyfélszolgálatunkon nyitvatartási időben.

A lomtalanítás során kihelyezhető hulladékok módja és azok elszállításának feltétele:

Magánház esetén:

A házhoz menő lomtalanítás időpontjában az ingatlanhasználónak a helyszínen gondoskodnia kell a lomhulladék Közszolgáltatónak történő átadásáról. A lomtalanítás lebonyolítását követően az ingatlanhasználónak a lomhulladék Közszolgáltató általi átvételét aláírásával igazolnia kell. Amennyiben a házhoz menő lomtalanítást megrendelő ingatlanhasználó a lomtalanítás időpontjában kötelezettségeinek nem tud eleget tenni, úgy köteles a képviseletéről gondoskodni. Ennek hiányában az átadni kívánt lomhulladék elszállítására a Közszolgáltató nem köteles.

A lomhulladék hatékonyabb elszállítása és a szétszóródás megakadályozása érdekében a nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a lomhulladék kizárólag bezsákolva adható át a Közszolgáltatónak. Az ettől eltérő módon átadni kívánt hulladékot a szolgáltató csak külön díjfizetés ellenében köteles elszállítani!

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a házhoz menő lomtalanítási igény bejelentésekor, valamint az időpont egyeztetésekor a nagyobb (pl.: bútor) méretű tárgyak kihelyezését feltétlenül jelezzék munkatársunknak, mert azok elszállítását csak erre a célra használt speciális gépjárművel tudjuk megoldani.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az átadni kívánt lomhulladékot a lomtalanítás időpontját megelőző este, vagy aznap reggel szükséges kihelyezni, úgy hogy az a célgéppel megközelíthető legyen és ne akadályozza a gyalogos,-valamint a gépjárműforgalmat.

Társasházi lomtalanítás menete:

 • A lakók lakógyűlés keretében határoznak a lomtalanítás időpontjáról.
 • A közös képviselő egyezteti a lomtalanítási időpontot Társaságunkkal, a fenti telefonszámon.

Közös képviselők felelőssége:

 • A házhoz menő lomtalanítás időpontjában a helyszínen tartózkodik. Akadályoztatása esetén, megbízottja vesz részt, melyről előzetesen írásban tájékoztatja Társaságunkat név, cím, telefonos elérhetőség megadásával.
 • A lomhulladék átadását aláírásával igazolja.

  Lomtalanítási menetrend

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Vasárnap
Szőreg
Újszeged
Baktó Baktói kiskertek
Felsőváros
Makkosháza
Petőfi telep
Tápé
Tápéi kiskertek
Tarján
Északi városrész
Rókus Móraváros
Klebelsberg-telep
Gyálarét
Tompasziget

Gyulatelep Dorozsma
Béketelep
Sziksós
Subasa
Öreghegy
Alsóváros Vadaspark
Bodomi kiskertek
Kecskés telep
Szentmihály
Belváros:
Nagykörúttól a Tiszáig,
(Nagykörút páros oldal, Bécsi körút páratlan oldal

 Nem tartozik a házhoz menő lomtalanítás körébe, így nem kerül elszállításra:

 1. a veszélyes hulladék
 2. az elektromos, elektronikai készülék
 3. a nem emberi fogyasztásra szánt állati eredetű melléktermék és hulladék, valamint az elhalt állatok tetemei
 4. a mezőgazdasági és ipari hulladék
 5. az építési, bontási hulladék
 6. a hulladékká vált gépjárművek, valamint azok alkatrészei
 7. a rendszeres szemétszállítás körébe tartozó háztartási hulladék
 8. zöldhulladék

Bejelentését megteheti az oldal alján található „Lomtalanítási igény bejelentő” nyomtatvány  kitöltésével és annak e-mail címünkre (lomtalanitas@szegedihulladek.hu)  történő visszaküldésével.


Elektronikus úton, illetve személyesen bejelentett lomtalanítási igényével kapcsolatban, munkatársunk 10 munkanapon belül visszahívja Önt, adat, és időpontegyeztetés céljából.

Amennyiben a lomtalanítás napjára hatósági karantén alá kerül, vagy igazolt koronavírus hordozó, akkor kérjük mielőbb jelezze kollégáink felé a 06-80-180-480 telefonszámon. Ebben az esetben a karantén feloldása után fogjuk elvégezni a lomtalanítást ezzel védve munkatársaink egészségét.

Köszönjük Önnek, hogy együttműködésével részt vállal a környezetünk megóvásában, annak érdekében, hogy a háztartásában feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök megfelelő helyre kerüljenek.

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
„Közös ügyünk a környezetünk!”

LOMTALANÍTÁSI IGÉNY BEJELENTŐ NYOMTATVÁNY

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
6720, Szeged, Stefánia 6.
   • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
   • Csütörtök: 7:00-19:00
   • Péntek: 8:00-13:00
   • Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
  Hulladékudvar időpontfoglalás és lomtalanítás zöld száma
  Tel: 80/180-480
  Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés, integritás bejelentés

  Regionális Hulladékkezelő Központ

  Elérhetőség
  • 6728, Szeged, Komposztáló út 4-6 (Sándorfalvi útról nyílik)
  • Tel: 62/777-272

   

  Bankszámlaszám
  Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
  Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
  Nyitvatartás
  • H-P: 6.00-22.00
  • SZ: 6.00-14.00
  • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva

   Utolsó gépjármű fogadása a zárás előtt 30 perccel.

   Az itt üzemelő hulladékudvar nyitvatartása eltérő, tájékozódjon a honlapunkon található térkép segítségével!

  http://www.szegedvaros.hu/ http://sasmob-szeged.eu/ https://fb.me/szegedihulladek