Többlethulladék

Megváltozott a hulladékgyűjtés jogszabályi háttere. Ennek értelmében a háztartási hulladékgyűjtő kuka mellé korábban zsákban kihelyezett zöld, és egyéb hulladékot a háztartási hulladékgyűjtő edényben szükséges elhelyezni a lakosságnak.  

Amennyiben komposztálható hulladéka keletkezik, és az olyan mennyiség, amely nem fér bele a kommunális hulladéktároló edénybe,társaságunk térítésmentesen átveszi bármelyik hulladékudvarában, vagy a Sándorfalvi úti hulladéklerakó telepen

Kérjük szelektív gyűjtéssel, a csomagolási hulladék különgyűjtésével csökkentse háztartási hulladékának mennyiségét. A hulladékudvarok és szelektív gyűjtőszigetek helye honlapunkon megtalálható. Kérjük a lakosságot, hogy a szelektív, vagyis csomagolási hulladék gyűjtésére átadott „sárgazsákot” szerves hulladék gyűjtésére ne használják. A szerves hulladék, helyi hasznosításának az otthoni, kerti komposztálás a legkörnyezetkímélőbb módja. Sajnos, a nylonzsákba csomagolt zöldhulladék, a tartalom kiszerelésének nehézségei és kommunális tartalma miatt hasznosíthatatlan, komposztálásra alkalmatlan. Gyűjtésére edényzetet térítésmentesen biztosítani egyelőre társaságunknak nem áll módjában.

További lehetőség a többlethulladék elszállítatására:
Társaságunk által az Ügyfélszolgálati Irodánkban (Szeged, Stefánia 6.) biztosított 120 literes emblémás zsák melynek díja bruttó 635 Ft, amely tartalmazza a szállítás, elhelyezés költségét is. 
Az emblémás zsák átadása szállítólevéllel együtt történik, a felmerülő többlethulladék szállítási, kezelési és ártalmatlanítási költségeit magába foglaló számlát társaságunk adatszolgáltatása alapján az NHKV Zrt. állítja ki és postázza Tisztelt Ügyfelünk részére.
Gyűjtési napon a hulladéktárolója mellé kihelyezett többlethulladékot tartalmazó, nem a társaságunk által forgalmazott emblémás zsák / saját, nem beazonosítható zsák/ kihelyezése esetén társaságunk munkatársai, feltételezve az elszállíttatási szándékot, a  kihelyezett plusz hulladékot, értesítő hátrahagyása mellett szállítják el többlethulladékként. 
A nem megfelelő (nem a szerződésben/jogszabályban szereplő űrtartalmú) tároló edény használatából adódó hulladék többlethulladéknak minősül. Valamint olyan hulladék amely meggátolja a tároló fedelének lecsukását szintén többlethulladéknak minősül. 
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben többlethulladékuk keletkezik annak elszállítását  megrendelhetik a 62/ 777-177 telefonszámon, ill. e-mailen a hulladek@szegedihulladek.hu címen.

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
  • 6720, Szeged, Stefánia 6.
  • H-SZ: 8.00-15.00
  • CS: 7.00-19.00
  • P:8.00-13.00
  • SZO-V és ünnepnapokon: zárva
 
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés

Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő Telep

Elérhetőség

 

Bankszámlaszám
Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
Nyitvatartás
  • H-P: 6.00-22.00
  • SZ: 6.00-14.00
  • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva