Többlethulladék

Megváltozott a hulladékgyűjtés jogszabályi háttere. Ennek értelmében a háztartási hulladékgyűjtő kuka mellé korábban zsákban kihelyezett zöld, és egyéb hulladékot a háztartási hulladékgyűjtő edényben szükséges elhelyezni a lakosságnak.  

Amennyiben komposztálható hulladéka keletkezik, és az olyan mennyiség, amely nem fér bele a kommunális hulladéktároló edénybe, társaságunk térítésmentesen átveszi bármelyik hulladékudvarában, vagy nagyobb mennyiség esetén kérjük rendelje meg annak elszállítását Társaságunktól.

Kérjük szelektív gyűjtéssel, a csomagolási hulladék külön gyűjtésével csökkentse háztartási hulladékának mennyiségét. A hulladékudvarok és szelektív gyűjtőszigetek helye honlapunkon megtalálható. Kérjük a lakosságot, hogy a szelektív, vagyis csomagolási hulladék gyűjtésére átadott „hulladékgyűjtő edényt” szerves hulladék gyűjtésére ne használják. A szerves hulladék, helyi hasznosításának az otthoni, kerti komposztálás a legkörnyezetkímélőbb módja. Sajnos, a nylonzsákba csomagolt zöldhulladék, a tartalom kiszerelésének nehézségei és kommunális tartalma miatt hasznosíthatatlan, komposztálásra alkalmatlan. Gyűjtésére edényzetet térítésmentesen biztosítani egyelőre társaságunknak nem áll módjában.

További lehetőség a többlethulladék elszállítására:
Társaságunk által az Ügyfélszolgálati Irodánkban (Szeged, Stefánia 6.) biztosított 120 literes emblémás zsák melynek díja bruttó 635 Ft, amely tartalmazza a szállítás, elhelyezés költségét is. 
Az emblémás zsák átadása szállítólevéllel együtt történik, a felmerülő többlethulladék szállítási, kezelési és ártalmatlanítási költségeit magába foglaló számlát társaságunk adatszolgáltatása alapján az MOHU Zrt. állítja ki és postázza Tisztelt Ügyfelünk részére.
Gyűjtési napon a hulladéktárolója mellé kihelyezett többlethulladékot tartalmazó, nem a társaságunk által forgalmazott emblémás zsák / saját, nem beazonosítható zsák/ kihelyezése esetén társaságunk munkatársai, feltételezve az elszállíttatási szándékot, a  kihelyezett plusz hulladékot, értesítő hátra hagyása mellett szállítják el többlethulladékként. 
A nem megfelelő (nem a szerződésben/jogszabályban szereplő űrtartalmú) tároló edény használatából adódó hulladék többlethulladéknak minősül. Valamint olyan hulladék amely meggátolja a tároló fedelének lecsukását szintén többlethulladéknak minősül. 
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben többlethulladékuk keletkezik annak elszállítását  megrendelhetik a 62/ 777-177 telefonszámon, ill. e-mailen a hulladek@szegedihulladek.hu címen.


Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
6720, Szeged, Stefánia 6.
   • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
   • Csütörtök: 7:00-19:00
   • Péntek: 8:00-13:00
   • Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
  Hulladékudvar időpontfoglalás és lomtalanítás zöld száma
  Tel: 80/180-480
  Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés, integritás bejelentés

  Regionális Hulladékkezelő Központ

  Elérhetőség
  • 6728, Szeged, Komposztáló út 4-6 (Sándorfalvi útról nyílik)
  • Tel: 62/777-272

   

  Bankszámlaszám
  Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
  Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
  Nyitvatartás
  • H-P: 6.00-22.00
  • SZ: 6.00-14.00
  • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva

   Utolsó gépjármű fogadása a zárás előtt 30 perccel.

   Az itt üzemelő hulladékudvar nyitvatartása eltérő, tájékozódjon a honlapunkon található térkép segítségével!

  http://www.szegedvaros.hu/ http://sasmob-szeged.eu/ https://fb.me/szegedihulladek