Regionális hulladékszállítási rendszer

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. fő feladata a települési szilárd hulladék összegyűjtése, elszállítása és ártalommentes elhelyezése. 

Az EU elvárásokkal és Szeged Város környezetvédelmi programjával összhangban kidolgoztuk Szeged és térsége komplex hulladékgazdálkodási programját.

Társaságunknál a Szállítási és Logisztikai részleg feladata a rendszeres hulladékszállítás szervezése és a hulladékok ártalommentes elhelyezése.

Társaságunk a hulladékszállítási közszolgáltatást hétköznapokra eső ünnepnapokon is végzi. 

Kérjük a megtelt hulladékgyűjtő edényeiket a hulladékgyűjtési napon délelőtti hulladékszállítás esetén reggel 5:00-ig szíveskedjenek kihelyezni,  délutáni hulladékszállítás esetén 11:00-ig szíveskedjenek kihelyezni! Ezáltal tudjuk biztosítani a reklamáció mentes szolgáltatást, a hulladékgyűjtő edényeik kiűrítését.

Fontos Tudnivaló:
Amikor a hulladékszállítás napja ünnepnapra, ill., munkaszüneti napra esik / ide értve minden tárgyév január 01.-is / társaságunk kérése, hogy ott ahol délutános / 11 órás hulladéktároló kihelyezési kérés van / ott is 06:00-ig helyezzék ki Tisztelt Ügyfeleink a tároló edényeket, mert ÖSSZEVONT SZÁLLÍTÁST VÉGZÜNK. Ebből kifolyólag egy adott körzeten belül több járatot is indítunk egy időben.

A hulladékszállítás területén elsődleges célunk, hogy a keletkezett hulladékot közvetlen a termelőtől, környezetszennyezés nélkül, a megfelelő edényzetből ürítsük, majd korszerű, nagy tömörítő kapacitású gépeinkkel a Központi Hulladéklerakó Telepre szállítsuk, ahol ártalmatlanítjuk.

Hatékony szervezési módszerekkel sikerült elérni, hogy Szeged város területének 98%-ról heti rendszerességgel elszállítjuk a háztartási hulladékot. Társaságunk végzi a települési szilárd hulladék szállítását több környező településen is. Fontos feladatunk a regionális gyűjtésbe bekapcsolt települések számának növelése.

A térségben keletkezett hulladék mennyisége évente átlag 130 000 tonna, amit a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által üzemeltetett Sándorfalvi úti Központi Hulladéklerakó Telepre szállítunk. 

Sajnálatos jelenség, hogy évente közel 50.000 m3 mennyiséget raknak le illegálisan a vadlerakókon, vagy szórnak szét a kiserdőkben, a város környéki zöld sávokban. A hulladék ilyen módon történő, jelentős környezeti kárt okozó felelőtlen elhelyezése veszélyt jelent a talajra, a talajvízre és hosszútávon a felszín alatti értékes ivóvízbázisokra, csökkentve az ilyen területeken fekvő ingatlanok értékét, rontva környezetünk általános minőségét.

Elérhetőségeink

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
  • 6720, Szeged, Stefánia 6.
  • H-SZ: 8.00-15.00
  • CS: 7.00-19.00
  • P:8.00-13.00
  • SZO-V és ünnepnapokon: zárva
 
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés

Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő Telep

Elérhetőség

 

Bankszámlaszám
Raiffeisen Bank Zrt 12001008-01561765-00100008
Külföldi utalás esetén (IBAN): HU 79
Nyitvatartás
  • H-P: 6.00-22.00
  • SZ: 6.00-14.00
  • Vasárnap és ünnepnapokon: zárva